logo songteksten.net

William Spaaij hoopt op Les Misérables op West End

(Novum) - William Spaaij is onlangs naar Londen geweest om auditie te doen voor een rol in de musical Les Misérables. De makers van de show op West End zijn aan het hercasten en de 28-jarige musicalster, die momenteel in Ramses te zien is als de jonge Ramses Shaffy, deed een gooi naar de rol van de jonge student Marius.

"En dan sta je opeens om twaalf uur 's middags daar op het toneel in het decor van Les Misérables voor een auditiecommissie", vertelde Spaaij woensdag in het radioprogramma Tijd voor Twee. "Ik zei op een gegeven moment: mag ik alsjeblieft heel even genieten van dit moment, want hoe vaak maak je dit mee?"

De musicalster zong tijdens de auditie het nummer Empty Chairs at Empty Tables, dat het personage Marius aan het einde van de show ten gehore brengt. Volgens Spaaij verliep het 'oké'.

Een woordvoerder van Spaaij, die eerder speelde in musicals als Fame en Footloose, laat weten dat de Nederlander was uitgenodigd door de Britse producent Cameron Mackintosh, die hem nog kende van Mary Poppins. De musicalster krijgt 'binnen nu en twee weken' te horen of hij nog in de race is voor de rol.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren