logo songteksten.net

BN'ers in levend schilderij De Nachtwacht

(Novum) - Albert Verlinde, Irene Moors en Nikkie Plessen gaan het schilderij De Nachtwacht tot leven brengen. Ze horen bij een groep van 28 bekende Nederlanders die het wereldberoemde meesterwerk gaan nabootsen.

Ook onder anderen Loes Luca, Bennie Jolink, Sipke Jan Bousema, Daniƫl Boissevain en Ruth Jacott beelden een personage uit van het schilderij van Rembrandt van Rijn. De BN'ers zijn allemaal ambassadeur voor een goed doel.

De compositie wordt vastgelegd door fotografe Patricia Steur. "Ik vind het heel speciaal om zo'n grote groep bekende Nederlanders vast te leggen in een levend schilderij", zegt Steur, die al weken bezig is met de voorbereidingen en de opstelling. "Het wordt een 'flirt' met De Nachtwacht in plaats van een levensechte nabootsing. Maar spectaculair wordt het zeker!"

De bekende Nederlanders worden volgende week donderdag op de gevoelige plaat vastgelegd in het Rijksmuseum. Vervolgens vindt daar het Goed Geld Gala plaats, waar de Postcode Loterij geld geeft aan verschillende goede doelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren