logo songteksten.net

Bezittingen Liz Taylor leveren 183 miljoen op

(Novum/AP) - Juwelen, schilderijen en andere spullen van Elizabeth Taylor hebben bij veilingen in totaal 183 miljoen dollar opgebracht. De spullen van de in maart overleden actrice gingen de afgelopen maanden in New York en Londen onder de hamer.

Sommige kavels brachten meer dan vijftig zo veel op als verwacht. De grootste klapper was een schilderij van Vincent van Gogh. Het doek Vue de l'Asile de la Chapelle de Saint-Rémy bracht dinsdag bij een veiling in Londen 10,1 miljoen pond op.

In New York gingen juwelen, kledingstukken en andere memorabilia onder de hamer. Die veilingen brachten in totaal ruim 156 miljoen dollar op. Een parel van de diva vond voor een recordbedrag van 11,8 miljoen dollar een nieuwe eigenaar. Realityster Kim Kardashian telde 65 duizend dollar neer voor armbanden van Taylor.

De veilingen in Londen vonden dinsdag en woensdag plaats. De 38 schilderijen die te koop werden aangeboden brachten in totaal 15,6 miljoen pond op.

Taylor, die Oscars won voor haar rollen in BUtterfield 8 en Who's Afraid of Virginia Woolf?, stierf op 79-jarige leeftijd aan hartfalen. Ruim 1800 bezittingen werden na haar dood geveild door Christie's.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren