logo songteksten.net

Bruce Springsteen toert met twee saxofonisten

(Novum/AP) - Bruce Springsteen gaat voortaan op pad met twee saxofonisten. Zij vervangen Clarence Clemons, die in juni plotseling overleed. De twee blazers zullen Springsteen ook vergezellen tijdens zijn optreden op Pinkpop.

Jake Clemons, een neefje van Clarence, is een van de twee nieuwe saxofonisten. De ander, Eddie 'Kingfish' Manion, is ook geen onbekende voor Springsteen en zijn E Street Band. Manion stond in 1988 tijdens de Tunnel of Love-tournee al op het podium met The Boss. Manion maakt al jaren deel uit van Southside Johnny and the Asbury Jukes, een band waarmee Springsteen al eerder samenwerkte.

Clemons en Manion 'delen de saxofonistenrol', lichtte Springsteen donderdag toe. De 62-jarige zanger maakte bovendien bekend dat hij nog meer artiesten heeft gestrikt voor zijn Wrecking Ball-wereldtournee. Zo zijn ook zangeres Cindy Mizelle en zanger Curtis King van de partij.

Clarence Clemons, die vanwege zijn lengte van 1.82 meter en zijn 122 kilo bekendstond als The Big Man, stierf op 18 juni. Een hartaanval werd de 69-jarige saxofonist fataal. Clemons' solo's waren van grote invloed op het geluid van de E Street Band en vele hits als Jungleland en Born to Run.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren