logo songteksten.net

Paul McCartney volgende maand in Rotterdam

(Novum) - Paul McCartney pakt zijn On The Run-tournee dit voorjaar weer op. De ex-Beatle start zijn toer met een concert in Rotterdam, maakt concertorganisator Mojo vrijdag bekend. De voorverkoop voor het concert van 24 maart start woensdag.

McCartney trapte zijn On The Run-toer vorig jaar af in New York. Vervolgens trok de 69-jarige zanger door de Verenigde Staten, Canada, de Verenigde Arabische Emiraten en een aantal Europese landen. Macca sloot zijn wereldreis af met een 'homecoming' concert in Liverpool.

Nederland maakte vorig jaar geen deel uit van de On The Run-tournee. McCartney zette in 2009 voor het laatst voet op Nederlandse bodem, in het kader van zijn Good Evening Europe Tour trad hij op in het Arnhemse Gelredome. Dit jaar kiest de ex-Beatle voor Ahoy, het wordt zijn dertiende concert in Nederland.

Tijdens de On The Run-toer brengt McCartney oud en nieuw materiaal ten gehore. Ook een aantal Beatles-nummers passeren de revu, evenals liedjes van McCartneys andere band Wings.

Naast het concert in Rotterdam kondigde McCartney vrijdag ook shows in Zürich en Antwerpen aan. Eerder deze week werd duidelijk dat de zanger in juni van de partij is tijdens het jubileumconcert van de Britse koningin Elizabeth. McCartney, die donderdag werd vereeuwigd op de Hollywood Walk of Fame, is bovendien zondag een van de artiesten die optreedt tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren