logo songteksten.net

Aanblik hongersnood Afrika schokt 50 Cent

(Novum) - 50 Cent heeft deze week Somalië en Kenia bezocht. De 36-jarige rapper ging op bezoek bij de slachtoffers van de hongersnood en was enorm aangedaan door wat hij daar aantrof. "Wat ik zie is afschuwelijk, deze mensen hebben onze hulp nodig", zegt de rapper.

De 36-jarige rapper bezocht Somalië en Kenia namens het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. In Kenia bezocht de 50 Cent donderdag een school in de sloppenwijken van Nairobi.

De positieve instelling van de kinderen ontroerde de rapper, die eigenlijk Curtis Jackson, heet. "De ontmoeting met de kinderen was erg inspirerend. Ze hebben helemaal niets, maar zijn ontzettend positief en optimistisch."

De dag daarvoor was de rapper in Somalië. Hij bezocht een kamp in Dolow waar vrouwen en kinderen vanuit het hele land naartoe vluchten vanwege de hongersnood. "Deze vrouwen en kinderen hebben alles op het spel gezet om voor eten naar dit kamp te komen. Ze hebben onze hulp nodig."

50 Cent maakte in september bekend dat hij een miljard maaltijden doneert aan het Wereldvoedselprogramma. De rapper schenkt ook geld van een energiedrankje dat hij promoot aan de organisatie. Per verkocht blikje van het drankje gaat er tien dollarcent naar de hongerige Afrikanen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren