logo songteksten.net

Elton John komt op voor Indiase medicijnindustrie

(Novum) - Elton John wil dat Europese politici hun plannen om India's farmaceutische industrie in te perken laten varen. De zanger vreest dat de industrie in het land grote schade oploopt als de verkoop van generieke medicijnen aan banden wordt gelegd. "We mogen niet toestaan dat Europa's hebzucht triomfeert over de behoeften van hiv-patiƫnten op deze wereld."

Experts vrezen dat India's generieke farmaceutische bedrijven door een nieuw verdrag niet meer in staat zullen zijn om medicijnen tegen een lage prijs te fabriceren voor arme landen. Volgens John heeft de EU vooral oog voor de commerciƫle belangen van de medicijnindustrie. "Dit is een aanval op de gezondheid van de armen, veroorzaakt door het agressieve beleid van winstbeluste multinationale farmaceutische bedrijven", schrijft John in de Britse krant The Independent.

De zanger roept de Britse regering op in te grijpen en de plannen van de EU te dwarsbomen. "Het Verenigd Koninkrijk heeft een trots verleden wat betreft de internationale ontwikkeling van en toegang tot medicijnen. Dit is een kritiek moment."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren