logo songteksten.net

Adele grote winnares Grammy Awards 2012

(Novum) - Adele is de grote winnares geworden van de 54e Grammy Award-uitreiking. De Britse zangeres ging zondagavond in Los Angeles aan de haal met zes gouden platenspelers, onder meer in de categorieën Song of the Year en Record of the Year voor haar hit Rolling in the Deep.

Haar album 21 werd bovendien uitgeroepen tot beste album van het afgelopen jaar. Daarmee pakte Adele de winst in drie van de vier belangrijkste categorieën. Eerder op de avond won ze al een Grammy voor de beste soloprestatie in het genre pop en beste videoclip voor Rolling in the Deep. Ook trok ze aan het langste eind in de categorie Best Pop Vocal Album. De zangeres evenaart met haar zes Grammy's Beyoncés record van de meeste door een vrouw gewonnen Grammy's op een avond.

De andere grote winnaar was Foo Fighters, met vijf Grammy Awards. De Amerikaanse rockers maakten het beste rocknummer met Walk, waarmee ze ook de beste rockprestatie van vorig jaar hebben neergezet. Daarnaast wonnen ze een Grammy voor beste rockalbum, beste lange videoclip beste prestatie in het genre hard rock/metal.

Folkband Bon Iver was de beste nieuwkomer van het afgelopen jaar en maakte het beste alternatieve album. Chris Brown bekroonde het jaar van zijn comeback met een Grammy in de categorie beste r&b-album, voor zijn cd F.A.M.E. Rappers Jay-Z en Kanye West zetten de beste rapprestatie neer met hun nummer Otis.

Ondanks alle vreugde viel er ook genoeg te treuren tijdens de Grammy Awards van dit jaar. Er werd namelijk uitgebreid stilgestaan bij de dood van Whitney Houston, die een dag eerder op 48-jarige leeftijd overleed. Presentator LL Cool J opende de show door een gebed op te zeggen voor de zangeres, waarna Jennifer Hudson een eerbetoon bracht aan Houston.

De show bevatte meer speciale optredens. Zo bracht Adele voor de eerste keer sinds ze onder het mes ging wegens stemproblemen live een nummer ten gehore. Ook stonden de onlangs herenigde Beach Boys na vele jaren weer samen op het podium.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren