logo songteksten.net

Nieuw album countrylegende Waylon Jennings

(Novum/AP) - Een album met grotendeels nieuw materiaal van de overleden countrylegende Waylon Jennings verschijnt later dit jaar. Zijn familie heeft dat maandag bekendgemaakt, precies tien jaar nadat de zanger op 64-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van suikerziekte.

Het album is getiteld Goin' Down Rockin': The Final Recordings en bevat twaalf nummers, waarvan acht nog nooit eerder zijn verschenen. Jennings nam de liedjes op vlak voor zijn overlijden. Verschillende muzikanten die met hem hebben gewerkt zijn bij elkaar gekomen om de nummers af te ronden.

De familie van Jennings hoopt met het album de status van de countryster te doen herleven. "Ik voel dat het tijd is dat zijn aanwezigheid weer wordt gevoeld", zegt zoon Shooter Jennings. Er volgt onder meer ook een kledinglijn en biografie.

Jennings maakte het eerste countryalbum dat de platina status behaalde. De zanger won voor zijn werk onder meer twee Grammy Awards en werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Bovendien is hij het idool van de Nederlandse zanger Waylon, die zichzelf vernoemde naar de countryster.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren