logo songteksten.net

Sony door het stof om duurdere albums Houston

(Novum) - Sony Music heeft excuses aangeboden voor de prijsverhoging van twee albums van Whitney Houston. Vlak na de dood van de zangeres steeg de verkoopprijs van de platen in Groot-Brittanniƫ met een paar pond. Volgens Sony gaat het om een fout van een medewerker, schrijft het Amerikaanse muziekblad Billboard.

"Toen we de fout ontdekten, is die meteen hersteld", verklaart Sony Music. Al een paar uur na Houstons dood schoten de verkoopprijzen in de Britse iTunes-winkel omhoog. Voor het album The Ultimate Collection moest drie pond extra worden betaald, Houstons Greatest Hits werd twee pond duurder. De prijsverhoging leverde Sony en Apple veel kritiek op.

Sinds Houstons dood is de vraag naar haar muziek enorm gestegen. De verwachting is dat platen van de zangeres wereldwijd weer in de albumlijsten opduiken. Houston stierf zaterdag op 48-jarige leeftijd in Beverly Hills. Ze wordt zaterdag naar haar laatste rustplaats gebracht, de uitvaartdienst vindt plaats in de kerk waar ze als kind zong.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren