logo songteksten.net

Taymor en Spider-Man-producenten schikken

(Novum/AP) - De vete tussen Julie Taymor en de producenten van de Broadwaymusical Spider-Man: Turn off the Dark is gedeeltelijk voorbij. De producenten hebben een schikking getroffen met Taymor, waarbij ze toezeggen royalties te betalen aan Taymor. Een aantal zaken blijft onopgelost.

De 59-jarige Taymor, die in maart werd ontslagen als regisseur van Spider-Man, stapte eind vorig jaar naar de rechter. Zij stelde dat haar creatieve rechten waren geschonden en dat ze niet was gecompenseerd voor het werk dat ze in Spider-Man heeft gestoken. De producenten beweerden daarop dat de musical een succes is 'ondanks Taymor, in plaats van dankzij haar' en dienden een tegenaanklacht in.

De makers van de show hebben nu afgesproken Taymor royalties te betalen vanaf november 2010 tot het moment dat de show eindigt. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend.

Ondanks de schikking ligt er nog steeds een aanklacht over de auteursrechten van de musical. Taymor heeft naar eigen zeggen nog steeds recht op opbrengsten uit de show, die grotendeels door haar is gecreƫerd. De producenten zeggen echter dat de huidige versie beduidend anders is dan Taymors show.

Spider-Man: Turn off the Dark werd lange tijd geplaagd door tegenslag. Het project lag sinds de start, tien jaar geleden, meerdere keren stil wegens geldproblemen en ongelukken door stunts. Het stuk is met 65 miljoen dollar de duurste Broadwaymusical aller tijden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren