logo songteksten.net

Sinéad O'Connor dankt leven aan Bob Dylan

(Novum) - De muziek van Bob Dylan heeft Sinéad O'Connor er tijdens haar depressies doorheen gesleept. De zanger bleek een grote inspiratiebron in haar manisch-depressieve periodes.

"De reden dat ik nog leef is dat mensen mij hoop gaven. Bob Dylan in het bijzonder", zegt O'Connor in een interview met de Amerikaanse krant USA Today. Volgens de 45-jarige zangeres is dat eigenlijk de taak van alle artiesten. "Artiesten houden mensen in leven. We moeten hen hoop geven", gelooft ze.

O'Connor liet zich in januari opnemen in een psychiatrische kliniek. Even daarvoor biechtte ze op dat ze een einde aan haar leven wilde maken. Via Twitter liet ze diverse malen weten dat het niet goed met haar ging en dat ze hulp zocht.

Volgens de zangeres heeft die schreeuw om hulp echt geholpen. Ook het ziekenhuis waar ze werd opgenomen vond het erg belangrijk dat ze dat deed. "Ik heb enorm veel hulp gehad en nu is het allemaal weer goed."

Overigens heeft O'Connor haar Twitter-account nu verwijderd. "Twitter is helaas niet veilig voor mensen zoals ik", liet ze vorige week weten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren