logo songteksten.net

Joost van Haaren niet bewust in vrouwenbands

(Novum) - Joost van Haaren zoekt niet bewust bands met vrouwen op. De 29-jarige bassist speelde eerder in Krezip met onder anderen de zusjes Jacqueline en Anne Govaert en maakt sinds anderhalf jaar deel uit van punkrockband The Jacks.

"Ik ben het wel gewend", vertelt Van Haaren aan Novum Nieuws over zijn samenwerking met vrouwen. Hij heeft in zijn platenkast veel muziek van vrouwelijke artiesten staan. "Ik hou van zangeressen, misschien is dat een reden." Guild of Stags, de mannenband waar Van Haaren sinds 2010 in speelt, biedt tegenwicht. "Dat is echt keiharde rock. Testosteronrock."

De band krijgt veel reacties op het feit dat ze met drie vrouwen en één man zijn. "Dat is meestal positief, maar niet altijd", vertelt zangeres Marcia Savelkoul. "Soms denken mensen: het zal wel niks worden, want het zijn vrouwen." Toch voelt de 20-jarige Savelkoul dan niet de drang om zich extra te bewijzen of meer haar best te doen. "Ik doe altijd mijn best."

Van Haaren merkt dat het tegenwoordiger lastiger is om door te dringen tot iemands huiskamer. "Vroeger, met Krezip, waren er ook meerdere platformen als je met iets nieuws kwam. Nu moet je hopen op één minuut De Wereld Draait Door", zegt de bassist, die woensdag met zijn band te gast is in het programma.

Van Haaren, die vrijdag met The Jacks de nieuwe EP Raw & Gorgeous uitbrengt, vindt het een sport om zo veel mogelijk zelf te regelen voor zijn band. "We praten wel eens met mensen, maar onze onderhandelingspositie is nog niet zo goed. Ik vind het ook tof om alles zo lang mogelijk zelf te blijven doen. Dan voelt het echt als een overwinning als iets lukt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren