logo songteksten.net

Barlow en Lloyd Webber schrijven lied voor koningin

(Novum) - Gary Barlow en Andrew Lloyd Webber schrijven samen een nummer voor het diamanten jubileum van de Britse koningin Elizabeth. Dat hebben de 41-jarige Take That-zanger en de 63-jarige musicalcomponist vrijdag bekendgemaakt.

"Dit is waarschijnlijk de grootste muzikale uitdaging die ik ooit ben aangegaan", zegt Barlow. "Het is een enorme eer om betrokken te zijn bij deze historische gebeurtenis en ik kijk erg uit naar de samenwerking met Gary", aldus Lloyd Webber.

Barlow maakt ter voorbereiding op de klus een reis door het Britse Gemenebest, vergezeld door een cameraploeg van de BBC. De zanger en Lloyd Webber gaan proberen de verschillende muzikale tradities in de gebieden mee te nemen in hun compositie.

Het resultaat van de samenwerking is te horen op 4 juni, tijdens een concert bij Buckingham Palace. Het evenement is onderdeel van de viering van koningin Elizabeths jubileum. De 85-jarige vorstin nam zestig jaar geleden plaats op de troon. Van 2 tot en met 5 juni vinden er verschillende feesten plaats in Groot-Brittanniƫ.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren