Nationaal Songfestival trekt 2,3 miljoen kijkers

Door Novum, maandag 27 februari 2012 09:42, views: 13, bron: Novum

(Novum) - Het Nationaal Songfestival heeft zondagavond bijna 2,3 miljoen kijkers weten te boeien. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Vorig jaar keken iets minder mensen naar het programma: toen zagen 2,2 miljoen mensen hoe de 3JS verschillende nummers ten gehore brachten.

Joan Franka won met het liedje You and Me en doet eind mei een poging om in de finale te komen van het Eurovisie Songfestival. Franka versloeg medekandidaten Pearl Jozefzoon, Tim Douwsma, Rafaƫlla Paton, Kim de Boer en Ivan Peroti.

John de Mol, die dit jaar het programma produceerde, is tevreden over de nieuwe opzet van de show. "Ik vind dat wij een prachtig programma hebben gemaakt", zegt hij tegen Novum Nieuws. Dit jaar mocht iedereen een liedje insturen en een commissie koos zes acts voor de finale. "Het heeft het Nationaal Songfestival weer op een hoog niveau neergezet."

De Mol is van plan om Franka ook tijdens het Eurovisie Songfestival te steunen. "Het toeval wil dat een groot deel van de mensen die het Eurovisie Songfestival maken uit Duitsland komt, van een productiemaatschappij die ik heel goed ken." Van die relatie wil de producent gebruik maken. "Om vooraf met die mensen te overleggen, om Joan en alles wat daarbij komt kijken zoals de belichting, aankleding en special effects, zo goed mogelijk voor te bereiden. Zodat we op alle fronten het beste van het beste kunnen krijgen om haar te kunnen laten schitteren."

Met de nieuwe opzet wilde de TROS ervoor zorgen dat Nederland weer een finaleplaats verovert. Nederland is er de afgelopen zeven jaar niet in geslaagd door te dringen tot de finale van het Europese liedjesfestijn. Onder meer de 3JS, Sieneke en Edsilia Rombley waagden de afgelopen jaren een poging.

Joan Franka, die op optrad met een indianentooi, kreeg de minste stemmen van de vakjury, die bestond uit onder anderen Afrojack en Ali B. Dankzij de stemmen van het publiek mag ze Nederland 22 mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren