logo songteksten.net

HERH. Anouk, James Morrison en Linkin Park op Pinkpop

(Novum) - (Herhaling van eerder bericht. Schrijfwijze Chef'Special aangepast in laatste alinea).

Anouk, James Morrison en Linkin Park staan dit jaar op het podium van Pinkpop. De organisatie maakte woensdag een reeks namen bekend van artiesten die in Landgraaf acte de présence geven. De line-up van het festival, waarvan de kaarten zaterdag in de voorverkoop gaan, is daarmee bijna compleet.

Anouk is te zien op de openingsdag van het pinksterfestival. Behalve de Nederlandse zangeres staan ook Kasabian, Ben Howard, Major Tom, The Asteroids Galaxy Tour en The Ting Tings zaterdag op het podium.

De Amerikaanse rockers van Linkin Park zijn te zien op de tweede dag. Ook Racoon, The Wombats, Keane en The Kyteman Orchestra staan zondag op het podium.

Wie James Morrison wil zien, moet tot de laatste dag geduld hebben. Ook Gers Pardoel, Seasick Steve en Mumford & Sons zijn pas maandag aan de beurt.

Behalve nieuwe acts maakte de organisatie woensdag ook bekend dat het Maastrichtse popfestival Bruis de eerste Jan Smeets Award krijgt. Het festival is volgens Pinkpop-oprichter Smeets, die de prijs om artistieke of innovatieve redenen toekent, 'erg belangrijk voor het popklimaat in Maastricht'.

Het festival liet eerder al weten dat Chef'Special, The Cure en Soundgarden te zien zijn. Ook was al bekend dat Bruce Springsteen het festival afsluit. De 43e editie van Pinkpop vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren