logo songteksten.net

Indianenvereniging boos op Joan Franka

(Novum) - De vereniging Real Indian Nation is boos op Joan Franka. De vereniging, die opkomt voor de belangen van native Americans, vindt dat Joan indianen beledigt door als blanke een verentooi te dragen. De zangeres droeg zondag een tooi toen ze met het zelfgeschreven nummer You and Me het Nationaal Songfestival won.

"Zij is geen indiaan en heeft ook geen indiaans bloed", zegt voorzitter Toine de Jongh van de vereniging tegen Novum Nieuws. "Wij als Europeanen zien daar misschien geen kwaad in, maar de indianen hebben een heel andere mentaliteit."

De vereniging denkt dat het beter is als Joan haar hoofdtooi af laat. "Joan heeft helemaal geen tooi nodig om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival", zegt De Jongh. "Haar stem is goed genoeg."

De manager van de zangeres vindt het jammer dat de vereniging niet zelf contact heeft opgenomen om erover te praten. "Als je Joan kent dan weet je dat ze niemand wil beledigen." Eind mei reist Franka af naar Azerbeidzjan om proberen door te dringen tot de finale van het Eurovisie Songfestival.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren