logo songteksten.net

The Eagles beschuldigt Frank Ocean van jatwerk

(Novum) - De Amerikaanse band The Eagles is niet blij met zanger Frank Ocean. Ocean heeft bij de muziek van het Eagles nummer Hotel California een nieuwe tekst geschreven en het uitgebracht als een eigen liedje. Volgens Warner Music Group, die de rechten op Hotel California heeft, is dit niet legaal.

Op Oceans mixtape Nostalgia, Ultra van vorig jaar staat het nummer American Wedding. "Hij heeft het hele nummer gebruikt, inclusief de melodie en heeft alleen de tekst vervangen. Dat is niet creatief, het mag niet", zegt een woordvoerder van de band tegen het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Volgens de 24-jarige Ocean was het nummer juist een hommage aan de band en heeft hij er geen geld aan verdiend. "Ik heb niets verdiend aan het nummer. Het was gratis te downloaden", zegt hij op zijn Tumblr. Ocean bracht zijn mixtape Nostalgia, Ultra vorig jaar uit via zijn weblog. Zijn eerste album, The Odd Future Tape Vol. 2, komt eind maart uit.

Ocean zegt dat de leadzanger van de band, Don Henley, contact met hem heeft opgenomen en dat hij wordt aangeklaagd als hij het nummer tijdens een concert zingt. Ook beweert Ocean dat Henley wil dat hij het nummer van internet haalt. "Ik vind het echt raar, hij is toch rijk genoeg?"

Volgens de woordvoerder is het niet waar dat Henley contact heeft opgenomen met Ocean. "Hij heeft niet gedreigd om hem aan te klagen. De band overlegt nu of ze alsnog een aanklacht in gaan dienen", zegt de woordvoerder.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren