logo songteksten.net

Bandleden Monkees niet bij uitvaart zanger

(Novum) - The Monkees-zanger Davy Jones wordt woensdag naar zijn laatste rustplaats in Florida gebracht. De uitvaart voor de vorige week overleden Jones vindt plaats in besloten familiekring. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter op basis van ingewijden.

De andere leden van The Monkees zijn niet van plan bij de uitvaart aanwezig te zijn. Eerder liet drummer Micky Dolenz weten dat hij niet komt. "De familie wil een heel mediacircus voorkomen en dat respecteer ik", zei Dolenz tegen muziekblad Billboard.

Of de resterende Monkees naar de openbare herdenkingen in New York en Groot-Brittanniƫ komen, weet Dolenz nog niet. "Het is nog erg vroeg om plannen te maken, ik ben nog steeds in shock." Een woordvoerder van de band heeft aangegeven dat er openbare herdenkingen komen, maar wanneer die worden aangehouden is nog niet bekend.

Jones overleed vorige week woensdag op 66-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij was getrouwd met Jessica Pacheco en laat vier kinderen uit twee eerdere huwelijken achter. De muzikant werd in de jaren zestig lid van The Monkees.

De band werd bekend door zijn eigen muzikale tv-show The Monkees, die ook in Nederland op de buis kwam. The Monkees scoorden wereldwijde hits, waaronder I'm a Believer, Daydream Believer en Last Train to Clarksville.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren