logo songteksten.net

Prins Harry rent olympisch kampioen voorbij

(Novum) - Britse prins Harry won dinsdag in Jamaica een hardloopwedstrijd tegen olympisch kampioen op de honderd meter, Usain Bolt. De prins sprintte Bolt na een valse start voorbij, terwijl de kampioen in een rustig tempo lachend achter hem aan jogde. "Hij speelde vals", zegt Bolt tegen de Britse BBC.

De Jamaicaan wil de wedstrijd graag overdoen in juli tijdens de Olympische Spelen in Londen. "Harry zei dat hij het daar te druk voor had."

Toch trekt de 25-jarige Bolt zich niets aan van het valse spel van de prins. "Ik ben nog steeds de snelste man van de wereld", lacht de sprinter. Ook kon Bolt het goed met Harry vinden. "Hij is heel cool en staat met beide benen op de grond."

De 27-jarige prins was op het Caribische eiland vanwege het diamanten jubileum van koningin Elizabeth. Leden van het koninklijk huis vieren het zestigjarig jubileum door naar andere landen te reizen die historische banden hebben met Groot-Brittanniƫ. Hoewel Jamaica in 1962 onafhankelijk werd, is Elizabeth nog wel koningin.

Ook in Groot-Brittanniƫ wordt het jubileum uitgebreid gevierd. In het eerste weekend van juni zijn er verschillende feesten. Zo is er op 3 juni een botenparade op de rivier de Theems en is een dag later een concert in Buckingham Palace waar onder anderen Paul McCartney, Stevie Wonder en Elton John optreden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren