logo songteksten.net

File uploader moet meewerken aan campange tegen piraterij

De man die vorig jaar is opgepakt na het online zetten van nog niet uitgebracht werk van Guns 'n Roses moet meewerken aan een campagne tegen piraterij. In ruil hiervoor hoeft Kevin Cogill niet de cel in.

Kevin zette vorig jaar 9 nummers van het nieuwe album van Guns 'n Roses op zijn eigen website gezet. Omdat het album nog niet uitgekomen was, bezweek zijn server al snel onder de overbelasting. Ook kreeg Kevin een sommatie van advocaten van de band om de muziek van zijn website af te halen.

Omdat de muziek inmiddels al via diverse filesharing applicaties en netwerken te vinden was, werd Kevin aangeklaagd wegens inkomstenderving en het illegaal uploaden van muziek. In totaal kon Kevin voor zijn daad 5 jaar cel krijgen.

Kevin bekende schuld in ruil voor strafvermindering en krijgt 2 maanden huisarrest en wordt een jaar onder toezicht geplaatst. Ook moet Kevin meewerken aan een commercial die de RIAA gaat maken tegen muziekpiraterij. In die commercial praat Kevin over het beschermen van rechten van rechthebbenden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren