logo songteksten.net

Taylor Swift best verdienende artiest van 2011

(Novum) - Taylor Swift was vorig jaar de best verdienende artiest in de Verenigde Staten. De zangeres heeft ruim 35 miljoen dollar binnengehaald, heeft het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard berekend. Daarmee staat de blondine bovenaan de lijst met de best verdienende artiesten.

Swift wordt op de voet gevolgd door U2. De Ierse band verdiende in de VS 32 miljoen dollar, goed voor een tweede plek. Ook countryzanger Kenny Chesney en Lady Gaga staan in de top vijf. Lil Wayne sluit deze af, met 23 miljoen dollar.

Andere artiesten die de top tien haalden zijn Bon Jovi, CĂ©line Dion en Sade. Adele staat, ondanks dat de Britse zangeres door operatie aan een poliep concerten moest afzeggen, op de tiende plek. Zij verdiende dertien miljoen dollar.

Billboard berekende de bedragen door de verdiensten van toeren, verkoop van albums en gepubliceerde royalties bij elkaar op te tellen. Het muziektijdschrift hield geen rekening met sponsorinkomsten, de verkoop van aan de artiest gerelateerde artikelen en andere zakelijke overeenkomsten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren