logo songteksten.net

Ed Sheeran heeft geen band nodig om te ontroeren

(Novum) - Gewapend met slechts een gitaar heeft Ed Sheeran maandagavond zijn Europese toer afgesloten in Amsterdam. De 21-jarige Britse singer-songwriter, bekend van het nummer The A Team, wist het publiek in De Melkweg moeiteloos te bespelen.

Nadat het publiek is opgewarmd door zijn eveneens zingende vriendin Nina Nesbitt en singer-songwriter Passenger, betreedt Sheeran het podium. Hij vraagt het publiek direct om als achtergrondkoor te fungeren, waar trouw gehoor aan wordt gegeven. Voor het nummer Give Me Love wordt de menigte in tweeën verdeeld om twee harmonieën te verzorgen en tijdens You Need Me, I Don't Need You moet Sheeran zijn fans zelfs vragen iets minder hard te schreeuwen, omdat hij zichzelf niet meer kan horen.

Wie voor Sheerans hit The A Team was gekomen, moest even geduld hebben. De roodharige zanger bracht het nummer pas aan het eind van zijn twee uur durende show ten gehore. Maar ondanks dat het even duurt voordat dat het liedje voorbij komt en Sheeran geen band achter zich heeft, is het geen saaie avond. De zanger zet een zogeheten 'loop station' in: hij zingt, rapt en beatboxt in een microfoon, neemt het op en laat het geluid herhalen zodat het voelt alsof hij gesteund wordt door een voltallige band.

Sheeran pakte het Amsterdamse publiek in. Voor het nummer Homeless vraagt hij de toeschouwers een gospelkoor na te doen en als hij even zijn gitaar moet stemmen, zingt hij een paar deuntjes met het publiek. Maar de fans, zelfs de gillende tienermeisjes vooraan, zijn bij de gevoelige nummers stil. Zo stil, dat Sheeran zijn microfoon kan wegleggen en zonder hulpmiddelen de achterste rij van de Melkweg weet te bereiken.

"Wat een geweldige manier om een toer te eindigen", twitterde de Brit na afloop. "Bedankt Amsterdam!"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren