logo songteksten.net

Angelina Jolie weer in Nederland voor rechtszaak

(Novum) - Angelina Jolie heeft woensdag een bezoek gebracht aan Nederland. De actrice woonde wederom de rechtszaak van oorlogsmisdadiger Thomas Lubanga bij in het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat bevestigt een woordvoerder van het hof aan Novum Nieuws.

Lubanga werd woensdag veroordeeld voor het plegen van oorlogsmisdaden. De krijgsheer heeft volgens het hof in 2002 en 2003 kindsoldaten geronseld in Congo. Het is de eerste internationale zaak die zich concentreert op kindsoldaten. Angelina Jolie woonde vorig jaar en in 2009 ook al zittingen van het proces bij.

Jolie, die zelf zes kinderen heeft, liet eerder weten blij te zijn dat Lubanga terechtstaat. "Het is een bijzonder moment voor de internationale gerechtigheid, maar nog meer voor alle kinderen in de wereld." De actrice is sinds 2001 goodwillambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de VN.

De actrice verblijft samen met twee van haar kinderen, Shiloh en Zahara, in Amsterdam. In een filmpje op de site van AT5 is te zien dat ze een tochtje maken door de Amsterdamse grachten met een rondvaartboot en het Van Gogh-museum bezoeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren