logo songteksten.net

Regering Malawi bekritiseert scholenproject Madonna

(Novum) - De regering van Malawi is boos op Madonna. De Amerikaanse zangeres zou haar plannen om nieuwe scholen te bouwen in het Afrikaanse land nooit hebben overlegd. Bovendien denkt de regering dat de Queen of Pop met het project vooral een impuls wil geven aan haar imago, in plaats van het onderwijs.

Een woordvoerder van het ministerie van onderwijs laat aan de Britse persdienst Reuters weten dat men het 'helemaal heeft gehad' met Madonna. De zangeres zou vorig jaar al de bouw van een meisjesschool in Malawi hebben afgeblazen zonder de regering in te lichten. "Nu besluit ze om aan te kondigen dat ze van plan is om tien scholen te bouwen, opnieuw zonder overleg met ons."

De baas van een organisatie die Madonna helpt met haar project, doet de beschuldigingen af als onzin. "Het is gewoon niet waar", laat hij weten. Bovendien zou de regering 'volledig op de hoogte' zijn gebracht van de plannen.

Madonna adopteerde twee kinderen uit Malawi: zoon David in 2006 en dochter Mercy drie jaar later. Sinds de adopties zet de zangeres zich met haar liefdadigheidsinstelling Raising Malawi in voor weeskinderen in het land.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren