logo songteksten.net

Albert Verlinde zegt toch nee tegen musicalgala

(Novum) - Albert Verlinde doet toch niet mee aan de John Kraaijkamp Musical Awards. Het gala zou aanvankelijk niet doorgaan, maar Jacques d'Ancona doet een poging om het evenement in mei alsnog te organiseren. Ook musicalproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen trekken zich terug, schrijft het AD.

De nieuwe opzet van het gala, vorig jaar voor het eerst uitgezonden door RTL, viel bij de producenten niet in goede aarde. De organisatie liet eerder weten een jaar over te slaan, omdat er meer tijd nodig is voor de nieuwe opzet. Maar d'Ancona wil op korte termijn een nieuwe vakjury samenstellen die de voorstellingen beoordelen. "Dat is praktisch onmogelijk, omdat een aantal voorstellingen al spoedig stopt", reageert Verlinde.

"Verder willen wij geen kleinschalige uitreiking, maar een groot gala dat jaarlijks op dezelfde manier kan plaatsvinden", vertelt de musicalproducent, die in eerste instantie positief was over het initiatief van d'Ancona. "Belangrijk is ook dat de Stichting Musical Awards meer tijd krijgt het gala in de toekomst op een goede manier te runnen."

Cornelissen en Verlinde uitten eerder kritiek op het feit dat de vakjury twee jaar geleden werd vervangen door een commissie van tweehonderd leden. Die commissie, waarin ook musicalsterren zaten, bepaalde de winnaars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren