logo songteksten.net

Dame Edna neemt afscheid van live publiek

(Novum) - Dame Edna start dit jaar aan haar afscheidstournee. Het extravagante typetje van de Australische acteur Barry Humphries gaat geen live optredens meer verzorgen. "Ik begin me een beetje senior te voelen", biecht de 78-jarige acteur op aan de Australische krant The Sunday Telegraph.

Dame Edna, te herkennen aan haar lila haar en opvallende bril, duikt volgens Humphries nog wel op televisie op. "Rondspringen op een podium is slopend als er ook andere dingen te doen zijn", zegt Humphries, die een liveshow wel 'de beste aerobics' noemt.

Edna verscheen in 1955 voor het eerst op het toneel. In de jaren zeventig kende ze zichzelf de titel dame toe. Dame Edna is niet alleen bekend van theatervoorstellingen, ook had ze eigen talkshows en televisieprogramma's. Edna rekent veel beroemdheden tot haar vrienden, zo ook de Britse koningin Elizabeth.

Humphries neemt niet alleen afscheid van Dame Edna, ook Sir Les Patterson en Sandy Stone gaan hoogstwaarschijnlijk met pensioen. Hoewel de Australiƫr afscheid neemt van zijn typetjes, gaat hij niet stilzitten. "Ik heb afgesproken nog een boek te schrijven, er zijn verschillende plaatsen die ik wil bezoeken en ik wil meer gaan schilderen", somt Humphries op.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren