logo songteksten.net

Songteksten voorlopig offline

Zoals velen van jullie weten betalen wij al jaren een vergoeding aan [url=http://www.musicopy.nl]Stichting Musicopy[/url] voor het mogen publiceren van Songteksten op internet. Al jaren doen we trouw opgave van het aantal teksten dat op onze site gepubliceerd is en betalen we netjes de rekening, ondanks het feit dat deze regelmatig hoger was dan de totale opbrengsten via advertenties.

In juni 2009 is [url=http://www.musicopy.nl]Stichting Musicopy[/url] met ons de discussie aangegaan omtrent het contract dat we met Musicopy hebben en de optie op onze site die teksten archiveert als ze weinig bekeken worden. Deze optie is ingebouwd om het runnen van deze site nog betaalbaar te houden.

Na 5 maanden geen bericht te hebben ontvangen (ook niet na een aantal mails van mijn zijde) van [url=http://www.musicopy.nl]Stichting Musicopy[/url] (en ook geen facturen), viel vandaag een naheffing op de mat waarbij met terugwerkende kracht de publicatie van teksten die helemaal niet publiek toegankelijk zijn gemaakt in rekening wordt gebracht. Aangezien het hier gaat om een factuur van ±5000 euro is voor mij lol er inmiddels wel af. Ik heb deze site met veel plezier gebouwd en heb er heel veel, technisch, van geleerd. Ik ben ook best bereid om te betalen voor een hobbie, maar zo'n rekening moet niet in de 1000en euro's gaan lopen.

Met veel pijn in mijn hart moet ik dus de publicatie van teksten en vertalingen stoppen totdat er duidelijkheid is op de gebieden waar nu discussie is ontstaan. Wanneer er duidelijkheid is, zal ik daarover berichten op de site, tot die tijd hoop ik toch dat jullie terug blijven komen om eens te kijken hoe het ervoor staat.

Mochten er nog juristen dit bericht lezen en hier bij willen assisteren, dan kunnen zij contact opnemen via [email protected]. Donaties zijn ook altijd welkom, dit kan via paypal naar [email protected].

Groeten,

Adam van Dongen Webmaster Songteksten.net.

Voor reacties, zie ons forum: http://forum.songteksten.net/index.php/topic,1498.0.html