logo songteksten.net

One Direction scoort in VS met debuutalbum

(Novum) - De Britse jongensgroep One Direction heeft met het debuutalbum Up All Night een record te pakken. De band is de eerste Britse band die met een debuutplaat in de Verenigde Staten op nummer een binnenkomt.

Het vijftal, dat als band werd samengesteld in de Britse editie van X Factor, voelt zich vereerd met de primeur. "We zijn in de zevende hemel", zegt zanger Niall Horan tegen de BBC. Ook bandlid Harry Styles kan het niet geloven. "Het is een droom die uitkomt."

De band tekende vorig jaar bij het platenlabel van X Factor-bedenker en jurylid Simon Cowell. Cowell is trots op zijn mannen. "Dat je dit bereikt, is echt geweldig. Ze verdienen het, ze hebben de beste fans ter wereld."

De eerste plek is niet het enige succes dat de heren in de Verenigde Staten hebben geboekt. Zondag werd bekend dat One Direction een eigen televisieserie krijgt op de Amerikaanse kinderzender Nickelodeon.

De vijf jongemannen, in Nederland bekend van de bescheiden hit What Makes You Beautiful, werden in 2010 in X Factor bij elkaar gezet omdat ze het los van elkaar niet goed genoeg deden. Hun debuutalbum Up All Night kwam vorig jaar uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren