logo songteksten.net

Ferry Doedens is GTST nog lang niet zat

(Novum) - Ferry Doedens is voorlopig nog niet klaar met Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur maakt wel een uitstapje en is vanaf april te zien in de musical Wicked. "Hoewel ik Goede Tijden, Slechte Tijden nog lang niet beu ben, is het lekker om eens af te wisselen", zegt de acteur vrijdag in Spits.

De rol van Fiyero is volgens Doedens 'totaal anders' dan zijn rol van Lucas in GTST, die hij sinds drie jaar speelt. "Fiyero is een echte macho die geen zorgen heeft, nooit naar school is gegaan. Ik oefen deze rol nu een paar weken en heb het al aardig onder de knie."

De 21-jarige Doedens heeft goed gekeken hoe Jim Bakkum de rol speelt. Doedens wordt de vaste vervanger van Bakkum in Wicked. "Er zijn pasjes en bewegingen die ik over moet nemen. Maar er is zeker ruimte om een eigen invulling aan het karakter te geven."

Ook vroeg de acteur collega's voor bepaalde scènes om advies. "Er is een scène waarin ik hangend in een touw en met een geweer van vier kilo opkom. Ik wil daar niet op mijn bek gaan en met een gebroken arm van het toneel af moeten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren