logo songteksten.net

David Bowie brengt Stardust-album opnieuw uit

(Novum) - David Bowie brengt zijn album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars opnieuw uit. De vernieuwde versie van zijn klassieker, oorspronkelijk uit 1972, komt op 5 juni uit op cd en lp. Dat schrijft het Britse muziektijdschrift NME.

Naar aanleiding van het veertigjarig jubileum van de plaat zijn alle elf nummers afgestoft en verbeterd. Bij de lp zit ook een dvd met nooit eerder uitgekomen versies van een paar liedjes van het album.

De plaat vertelt het verhaal van het fictieve karakter Ziggy Stardust, een alter ego van David Bowie. Stardust is een buitenaards wezen dat in de laatste jaren van zijn leven hier op aarde probeert om als rockster een positieve boodschap te verspreiden. Op het album staan onder meer Bowies hits Ziggy Stardust en Starman.

De 65-jarige legendarische zanger werd bekend in de jaren zestig en heeft hits als Let's Dance, Heroes en Golden Years op zijn naam staan. David Bowie heeft 23 studioalbums uitgebracht. Zijn laatste plaat, Reality, kwam uit in 2003.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren