logo songteksten.net

Oranjekoorts bevangt ook bekend Nederland

(Novum) - Ook de BN'ers zijn bevangen door de Oranjekoorts. De bekende gezichten hebben alle vertrouwen in de finale van zondag, waarin Nederland geschiedenis kan schrijven door voor het eerst wereldkampioen te worden. "Met dit elftal kunnen we kampioen worden", voorspelt Wolter Kroes. "Op naar goud!"

Ook Marco Borsato en Wendy van Dijk hebben alle vertrouwen in het elftal van bondcoach Bert van Marwijk. "Het mooie aan het WK is dat het zo enorm verbroedert", zegt Borsato tegen De Telegraaf. "We staan als één volk achter onze jongens in Zuid-Afrika." De zanger waarschuwt Spanje, de tegenstander van zondag. "We hebben de VOC-mentaliteit en eerder de wereld veroverd."

Wendy van Dijk lijkt het eens te zijn met voetbalcommentator Johan Derksen. De presentatrice is ervan overtuigd dat Yolanthe Cabau van Kasbergen Nederland kampioen kan maken. "Mijn tip: hou Yolanthe op de tribune goed in het zicht", vertelt Wendy. "Dan maakt Wesley ons wereldkampioen."

De BN'ers maken langzaamaan plannen voor de WK-finale. Wolter Kroes stelde zijn vakantie uit voor het voetbalspektakel. "Ik zou naar Spanje vertrekken, maar ga nu zondag in Amsterdam volledig uit mijn dak." Henny Huisman beleeft het Oranjespektakel op Bonaire. "Iedereen rijdt met oranje vlaggen en de bars en huizen zijn oranje gekleurd", schrijft de presentator op zijn website.

Frans Bauer blijft dichter bij huis. De volkszanger kruipt zondagavond met vrouw en kinderen thuis op de bank. "Ik ben thuis om dit geschiedenis moment met mijn kinderen te beleven", schrijft Bauer op zijn website. "Wat een sensatie. Wat zou het mooi zijn als de cup in ons landje mag komen te staan."

Laatst gewijzigd op: 13 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren