logo songteksten.net

Roze prijzen voor Oprah Winfrey en Lady Gaga

(Novum) - Oprah Winfrey en Lady Gaga zijn zaterdagavond in het zonnetje gezet door de Amerikaanse homo-organisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). De presentatrice en zangeres wonnen ieder een prijs voor hun bijdrage aan de acceptatie van homoseksuelen.

Winfrey won in de categorie beste aflevering van een talkshow, voor de uitzending Coming Out on the Oprah Show: 25 Years of Unforgettable Guests. In die aflevering sprak ze met gasten over hun ervaringen nadat ze uit de kast waren gekomen. Lady Gaga werd door GLAAD uitgeroepen tot beste artiest.

Ook Ricky Martin viel in de prijzen. De Puerto Ricaanse zanger, die twee jaar geleden uit de kast kwam, werd uitgeroepen tot beste Spaanstalige artiest.

GLAAD houdt bij hoe media berichten over homo- en transseksuelen. De organisatie werd in 1985 opgericht en begon vijf jaar later met het uitreiken van prijzen. De ceremonie van zaterdag vond plaats in New York. In april en juni volgen nog twee ceremonies, in Los Angeles en San Francisco, waarin meer beeldjes worden uitgedeeld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren