logo songteksten.net

Zanger Bobby Womack heeft darmkanker

(Novum) - De Amerikaanse zanger Bobby Womack heeft darmkanker. Dat zegt funkbassist en zanger Bootsy Collins na een telefoongesprek met zijn goede vriend Womack. "Volgens de doktoren is er in een vroegtijdig stadium darmkanker bij hem ontdekt", zegt de bassist op zijn Facebook-pagina.

Volgens Collins is de 68-jarige Womack positief over zijn toekomst. "We hebben nog gelachen en grappen gemaakt voordat we ophingen." Ook is Womack dankbaar voor de steun van zijn fans. "Hij houdt van jullie en is dankbaar dat jullie voor hem bidden."

Collins spoorde zondag zijn fans al aan om te bidden voor Womack. Toen zei hij dat de zanger met een longontsteking was opgenomen in het ziekenhuis. Womack werd bekend in de jaren zestig met de familiegroep The Valentinos. Ook speelde hij gitaar voor Sam Cooke en zong hij geregeld in het achtergrondkoor van zijn broers band Womack and Womack.

Zijn bekendste hit is Across 110th Street. Dat nummer kwam in 1972 uit, en werd 25 jaar later opnieuw gebruikt door Quentin Tarantino in zijn film Jackie Brown.

Womack werkte samen met verschillende artiesten. Zo schreef hij onder meer het nummer It's All Over Now van The Rolling Stones. In 2010 werkte de zanger samen met de Gorillaz. Hij zong mee op onder meer Stylo en Bobby in Phoenix. Later dit jaar moet zijn nieuwe album, The Bravest Man in the Universe, uitkomen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren