logo songteksten.net

Katy Perry geëerd als artiest van het jaar

(Novum) - Katy Perry wordt geëerd voor haar prestaties in de hitlijsten. De 27-jarige Amerikaanse zangeres is uitgeroepen tot artiest van 2011 door de National Association of Recording Merchandisers (NARM). De organisatie, die de belangen van muziekverkopers in de Verenigde Staten behartigt, overhandigt haar in mei de bijbehorende prijs.

"Katy's muziek was echt overal het afgelopen jaar en haar dominantie op de hitlijst is een ongekende prestatie", zegt de directeur van NARM over de commerciële impact die Perry vorig jaar maakte met haar album Teenage Dream. "Ze is zonder twijfel uitgegroeid tot een ware internationale beroemdheid en heeft deze prijs in alle opzichten verdiend."

Perry scoorde in 2011 vijf nummer-1 hits, allen afkomstig van haar tweede plaat Teenage Dream. Ze was daarmee de eerste vrouwelijke artiest die met vijf singles van één cd op de eerste plek wist te komen in de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse hitlijst.

Perry ontvangt haar prijs op 10 mei, tijdens een ceremonie in Los Angeles. Artiesten die eerder door NARM werden uitgeroepen tot artiest van het jaar zijn onder anderen Taylor Swift, Coldplay en Green Day.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren