logo songteksten.net

Nederlander in opspraak in zaak Whitney Houston

(Novum) - De Nederlander Raffles van Exel wordt door verschillende Amerikaanse media in verband gebracht met de dood van Whitney Houston. De man, een bekende van Houston, zou haar drugs hebben gegeven.

Journalist Roger Friedman van het Amerikaanse zakenblad Forbes schreef een artikel over Van Exel. "Ik zei tegen de politie: jullie moeten hem natrekken, want er klopt iets niet", vertelt Friedman aan RTL Boulevard. "Ik weet dat hij een oplichter is."

Vorige maand verscheen in De Telegraaf een artikel waarin Van Exel zei dat hij Houstons hotelkamer had opgeruimd, vier dagen na haar overlijden. "Iemand moest het doen", zei hij. Volgens Friedman is dat een essentieel punt in het onderzoek naar de dood van de zangeres. Vorige week kwam naar buiten dat Houston is overleden door verdrinking. Hartproblemen en drugsgebruik droegen bij aan haar dood.

"Als er cocaïne in de kamer aanwezig was, waar is het dan heengegaan", vraagt Friedman zich af in het Forbes-artikel. De journalist verdenkt Van Exel er ook van dat hij na haar dood foto's van Houston verkocht aan onder meer de National Enquirer. "Hij was een van de weinigen in Whitneys kamer toen ze stierf."

Volgens De Telegraaf zit Van Exel momenteel ondergedoken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren