logo songteksten.net

Elton John ook op latere leeftijd gepest

(Novum) - Elton John werd jarenlang gepest door mensen die dicht bij hem stonden. Zelfs toen de zanger bekend werd, hielden de pesterijen niet op. "Er was een persoon die gewelddadig was en twee anderen scholden me uit", vertelt John aan entertainmentzender E!

De 65-jarige zanger zegt dat de treiterijen kwamen doordat de pestkoppen precies aanvoelden wat zijn zwakke plekken waren. "Het maakt niet uit of je beroemd bent, het gaat om hoe je vanbinnen bent. Ik was altijd erg verlegen en voelde me snel geïntimideerd."

Volgens John pesten mensen vooral om zich goed te voelen over zichzelf. "Je eigen onzekerheid zorgt ervoor dat je tot zoiets in staat bent." De Britse zanger geeft als advies aan jongeren die gepest worden dat ze hun mond open moeten trekken. "Vertel het door, verklik ze en verdedig jezelf."

Elton John werkte samen met Lady Gaga aan een campagne tegen pesten. De zanger denkt dat het nodig is om mensen te laten zien hoe schadelijk pesterijen zijn. "We moeten het de kop indrukken. Te veel mensen hebben zelfmoord gepleegd omdat ze bang waren."

John is ook bang dat zijn eigen zoontje, de 1-jarige Zachary, later misschien te maken krijgt met pestkoppen. "Hij heeft twee vaders dus er zijn vast kinderen die zeggen: o, jij hebt geen moeder." Elton hoopt dat Zachary dan ook van zich af kan bijten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren