logo songteksten.net

Florence and the Machine laat publiek zweven

(Novum) - Florence and the Machine heeft zondagavond het Amsterdamse publiek letterlijk naar een hoger niveau getild. De frontvrouw riep alle vrouwen in Paradiso op om zich door een man op te laten tillen. Zo zweefden tijdens het nummer Love at Heart een aantal dames op de schouders van de mannen.

De Britse band sloot zondag in Paradiso de Europese toer af. "Het is zo leuk om hier in Amsterdam te eindigen", zei zangeres Florence Welsh tijdens het optreden.

Al tijdens het voorprogramma, verzorgd door de Britse band Spector, stond de Amsterdamse poptempel vol met publiek. Welsh vertelde dat ze voor ze het podium betrad een bijzondere ervaring had, omdat haar kleedkamer eruitzag als een 'gele onderzeeƫr'.

Enkele mensen in het publiek werden door de zangeres nog in het zonnetje gezet. Florence vertelde dat ze een paar mensen van een vintageshop in Amsterdam had uitgenodigd, omdat ze na hard aankloppen na sluitingstijd nog even mocht winkelen. De mensen hadden als verrassing nog kleding voor de frontvrouw meegenomen.

De aanleiding voor de tournee was het vorig jaar uitgekomen album Ceremonials, de tweede studioplaat van de band. Het debuutalbum Lungs kwam uit in 2009. Florence and the Machine, bekend van Dog Days Are Over en Shake It Out, staat 24 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren