logo songteksten.net

Dolly Parton brak bij horen cover door Whitney

(Novum) - Dolly Parton brak toen ze tijdens Whitney Houstons begrafenis I Will Always Love You hoorde. Tijdens de dienst werd Houstons versie van Partons nummer ten gehore gebracht. "Het voelde alsof mijn hart stopte, alsof iemand me stak met een mes", vertelt de zangeres aan het Amerikaanse nieuwsprogramma Nightline.

"Dat er afscheid werd genomen terwijl oorspronkelijk mijn woorden en gevoel te horen waren, raakte me. We zullen voor altijd met elkaar verbonden zijn", zegt Parton over de in februari overleden Whitney Houston.

De nu 66-jarige Parton bracht I Will Always Love You uit in 1973, in Nederland scoorde het nummer een tweede plek in de hitlijsten. De versie van Houston kwam uit in 1992, als soundtrack voor de film The Bodyguard, en werd een van haar grootste hits.

Parton vindt Houstons versie van het nummer nog steeds erg mooi. "Ze maakte van een klein en simpel nummer iets heel groots. Echt fantastisch." De blonde zangeres is Houston dankbaar. "Whitney maakte een begrip van het nummer. Ik heb echt geluk gehad dat het zo groot is geworden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren