logo songteksten.net

Nikkie Plessen in tranen tijdens bezoek Kenia

(Novum) - Nikkie Plessen heeft het niet droog kunnen houden tijdens haar bezoek aan Kenia. De presentatrice ging als ambassadeur van Dance4Life naar scholen en weeshuizen in sloppenwijken van het Afrikaanse land. Het goede doel wil jongeren inspireren om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen.

"Ze vinden hier een kind in je buik hebben erger dan seropositief zijn", vertelde de geƫmotioneerde Plessen tijdens haar bezoek. "Dat vind ik heel heftig, dan denk ik: ow my god."

Ook was ze ontroerd toen ze hoorde hoe kinderen in Kenia hun eerste ervaring met seks beleven. Plessen was zelf 14 jaar toen ze ontmaagd werd. "Ik had een vriend, vaste verkering en ik was aan de pil. Ik had een jaar gewacht en heb er echt over nagedacht. Maar hier zijn ze 10 jaar en dan is het niet vrijwillig."

De 26-jarige Plessen denkt dat ze zich het lot van de Afrikaanse kinderen meer aantrekt omdat ze zelf een 1-jarige dochter heeft. "Die kleine van mij heeft alles. Die heeft kleertjes en als er een gat in zit, gooi je het weg. Dan denk ik, verdomme. Ik vind dat heel lastig om te zien."

De presentatrice heeft tijdens de reis goed nagedacht wat ze haar eigen dochter Jolie wil meegeven. "Dat iedereen gelijk is. Of je arm bent of al het geld van de wereld hebt, ziek of gezond, donker of blank, het maakt echt helemaal niet uit. Maar ook dat ze voor zichzelf opkomt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren