logo songteksten.net

Stuntman overweegt aanklacht tegen Spider-Man

(Novum) - Stuntman Richard Kobak overweegt stappen te nemen tegen de makers van de musical Spider-Man: Turn Off the Dark. Dat schrijft entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Kobak beweert dat hij gewond raakte tijdens het uitvoeren van stunts.

De stuntman kreeg eind december 2010 last van blessures. Kobak was tijdelijk aangesteld als vervanger van Christopher Tierney, die eerder tijdens een uitvoering negen meter naar beneden viel en daarbij diverse botten brak.

Volgens Kobak werden niet de noodzakelijke aanpassingen gedaan aan het tuigje waarmee hij boven het podium zweefde, waardoor er dingen misgingen bij stunts. Zo beweert hij zeventig keer hard te zijn neergekomen op de vloer, waarbij hij zijn knieƫn blesseerde. Ook zegt Kobak een hersenschudding en een whiplash te hebben opgelopen.

Spider-Man: Turn Off the Dark, met 65 miljoen dollar de duurste Broadwaymusical aller tijden, heeft al langere tijd te kampen met tegenslag. Het project lag sinds de start, tien jaar geleden, meerdere keren stil door geldproblemen en ongelukken door stunts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren