logo songteksten.net

Damon Albarn: Blur stopt met cd's maken en toeren

(Novum) - Damon Albarn denkt dat zijn band Blur niet lang meer bestaat. De zanger laat weten dat er hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe cd's meer komen van de Britse band. Ook zijn er geen plannen om na de zomer nog op te treden.

De band treedt deze zomer op in onder meer het Londense Hyde Park, om de Olympische Spelen af te sluiten. Op de vraag of Blur na dit optreden het podium nog betreedt, antwoordt Albarn kort. "Nee, niet echt", zegt hij in een interview met de Britse krant The Guardian. Ook is het volgens Albarn 'onwaarschijnlijk' dat zijn virtuele band Gorillaz ooit nog nieuw materiaal uitbrengt.

De samenwerking met zijn Blur-collega's verloopt volgens Albarn niet meer altijd even soepel. "Ik kan makkelijk samenwerken met Graham Coxon", vertelt de zanger. "Het is moeilijker om aansluiting te vinden bij de andere twee. Het gaat prima als we live spelen, de magie is er nog steeds. Maar het is lastig om nieuw materiaal op te nemen en invloeden uit te wisselen."

Blur bestaat naast Albarn uit Alex James, Graham Coxon en Dave Rowntree. De band werd eind jaren tachtig opgericht en scoorde hits als There's No Other Way, Girls & Boys en Country House. Hun laatste studioalbum Think Tank dateert uit 2003. Al jaren doen geruchten de ronde dat de Britten opnieuw de studio induiken voor een nieuwe plaat.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren