logo songteksten.net

Simon Cowell aangeklaagd om boyband One Direction

(Novum) - De platenmaatschappij van Simon Cowell wordt voor de rechter gesleept vanwege de naam van 'zijn' Britse boyband One Direction. In de Verenigde Staten bestaat namelijk een band met dezelfde naam. De Amerikaanse One Direction eist een miljoen dollar van zijn Britse naamgenoot.

Volgens Peter Ross, de advocaat die de Amerikaanse mannen bijstaat, wist Simon Cowell heel goed van het bestaan van One Direction in de Verenigde Staten. "In plaats van hun naam te veranderen hebben ze ervoor gekozen om gewoon door te gaan en hier te komen toeren", vertelt Ross aan The Hollywood Reporter. "We zijn al een maand aan het onderhandelen over een oplossing, maar wat ons betreft waren die onderhandelingen niet erg productief."

De Britse jongens gooien momenteel hoge ogen in de Verenigde Staten. Hun plaat Up All Night was het eerste debuutalbum van een Britse band dat op nummer een binnenkwam.

One Direction tekende vorig jaar bij het platenlabel van X Factor-bedenker en jurylid Simon Cowell. Onlangs werd bekend dat de mannen een eigen tv-serie krijgen op de Amerikaanse zender Nickelodeon. Hun Amerikaanse naamgenoot, die niet onder contract is bij een platenmaatschappij, scoorde met het nummer 2012 een bescheiden hitje op Youtube.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren