logo songteksten.net

James van der Beek baseerde kapsel op Brad Pitt

(Novum) - James van der Beek baseerde zijn kapsel in het eerste seizoen van Dawson's Creek op dat van Brad Pitt. "We zagen een advertentie voor zijn film The Devil's Own. Zo ontstond mijn kapsel uit het eerste seizoen", zegt de 35-jarige acteur tegen de Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast.

Toen Van der Beek auditie deed voor de rol van Dawson, vonden de producenten dat hij iets aan zijn haar moest doen. "Ik had een soort puberaal Jezus-kapsel en ik droeg kettingen die gemaakt waren van hennep." De acteur speelde de hoofdrol in de serie die van 1998 tot 2003 liep.

In de serie, waar ook Michelle Williams, Katie Holmes en Joshua Jackson in te zien waren, werden onderwerpen aangesneden die veel mensen gewaagd vonden. "Ik vond dat erg raar. De personages waren juist braaf en vonden het belangrijk om de juiste keuzes te maken."

Toen Dawson in de serie ontmaagd werd door het personage dat werd gespeeld door Michelle Willams, was dat dan ook een grote gebeurtenis. "Ik had champagne meegenomen. Dawson was eindelijk ontmaagd."

Van der Beek speelt een op zichzelf gebaseerd personage in de nieuwe komedieserie Don't Trust the B---- in Apartment 23, die vanaf 23 april te zien is in de Verenigde Staten. In die show komen ook grappen over Dawson voorbij.

De acteur kan er wel om lachen. "Ik ben volwassen geworden en heb geleerd dat het leven een stuk leuker is als je jezelf niet al te serieus neemt." De acteur had na Dawson's Creek vooral kleine rollen in films en gastrollen in series als Ugly Betty, How I Met Your Mother en One Tree Hill.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren