logo songteksten.net

Amerikaanse One Direction bedreigd na aanklacht

(Novum) - De Amerikaanse boyband One Direction heeft doodsbedreigingen en haatmail ontvangen na de aanklacht tegen Simon Cowell. De formatie eist een miljoen dollar van Cowell, omdat die een Britse jongensgroep onder zijn hoede heeft met precies dezelfde naam.

"We hebben zo veel haatmail gekregen", vertelt de Amerikaanse zanger Sean O'Leary aan het BBC-programma Newsbeat. "99 procent daarvan is afkomstig van Britse luisteraars. Dat is verschrikkelijk. We zijn ook met de dood bedreigd." De 18-jarige O'Leary zegt niet bang te zijn voor Cowell. "Hij is natuurlijk een slimme man, maar we laten ons niet intimideren. Onze naam wordt misbruikt."

De vijfkoppige boyband werd in 2009 opgericht in Californië. Na een aantal naamswijzigingen ontstond de groep in zijn huidige vorm. Bassist Scott Nagereda hoorde vorig jaar voor het eerst van het bestaan van de Britse naamgenoot. "Het was heel raar dat iemand met onze naam meedeed aan een show", verwijst hij naar X Factor. "Die naam betekent zo veel meer voor ons. Het is alles."

De Britse groep, die momenteel hoge ogen gooit in de Verenigde Staten, tekende vorig jaar bij het platenlabel van X Factor-bedenker en jurylid Simon Cowell. Onlangs werd bekend dat de heren een eigen tv-serie krijgen op de Amerikaanse zender Nickelodeon.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren