logo songteksten.net

Guns N'Roses in Hall of Fame zonder Rose

(Novum/AP) - Guns N'Roses heeft zaterdag een plekje gekregen in de Rock and Roll Hall of Fame. Tijdens de ceremonie trad een aantal originele bandleden op zonder zanger Axl Rose, die eerder liet weten dat hij er niet bij wilde zijn. Ook andere muzikanten werden opgenomen in het Amerikaanse museum voor muziekgeschiedenis.

Guns N'Roses bracht voor een publiek van zo'n zesduizend fans nummers als Paradise City en Sweet Child O'Mine ten gehore. Gitarist Slash, bassist Duff McKagan en drummer Steve Adler speelden voor het eerst in bijna twintig jaar weer samen. Axl Rose zei vorige week absoluut niet open te staan voor een eventuele reünie van de band in zijn originele line-up. Hij kan niet door een deur met zijn oude bandmaatjes.

Naast Guns N'Roses werden onder meer de Red Hot Chili Peppers, de Beastie Boys en de Britse bands Small Faces en Faces opgenomen in het museum. Tijdens de inhuldiging van Guns N'Roses sprak Green Day-zanger Billie Joe Armstrong over de eerste keer dat hij de band zag optreden. "Ik dacht: die mannen eindigen in de gevangenis of ze gaan dood." Volgens Armstrong is hun plaat Appetite for Destruction de beste debuutplaat in de geschiedenis van rock-'n-roll. "Zij hebben zich onderscheiden met hun lef."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren