logo songteksten.net

Kanye West verandert omstreden naam single

(Novum) - Kanye West heeft zijn nieuwe single omgedoopt tot Way Too Cold. Eerder heette het nummer Theraflu, maar op die naam kreeg de rapper commentaar van de fabrikant van het in de Verenigde Staten griep- en verkoudheidsmedicijn met die naam.

Island Def Jam, het platenlabel van West, noemt de naamsverandering in een verklaring aan entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter een 'creatieve beslissing'. Eerder zei een woordvoerder van fabrikant Novartis dat het bedrijf de 'verwijzing naar en de manier waarop West Theraflu neerzet' niet goedkeurt.

De rapper noemde het nummer zo omdat hij naar eigen zeggen zo koud is tegen zijn vijanden dat ze kou vatten. Ze hebben een dosis Theraflu nodig om te herstellen.

De single kreeg eerder ook kritiek van dierenrechtenorganisatie PETA, waarnaar in het nummer wordt verwezen. "Zeg tegen PETA dat mijn nerts over de grond sleept", rapt West. In een reactie zei de dierenrechtenorganisatie de reputatie van Kanye als 'een man zonder empathie voor dieren en mensen' stuitend te vinden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren