logo songteksten.net

Zieke Barrie Stevens weigert in zak en as te zitten

(Novum) - Barrie Stevens laat zijn hoofd niet hangen. De 68-jarige Brit kampt met prostaatkanker, maar blijft positief. "In zak en as zitten helpt niet. Ik wil doorgaan", vertelt Stevens dinsdag in De Telegraaf.

"Ik tel af naar de laatste bestraling", gaat de choreograaf verder. Deze week ondergaat hij de laatste behandeling. "Ik weet alleen dat het me is meegevallen, en dat ik er zo positief mogelijk mee om ben gegaan." Volgende maand moet uit onderzoeken blijken of de radiotherapie voldoende effect heeft gehad.

De kanker bij Stevens werd per toeval ontdekt. "Ik had last van een pijnlijke plek op mijn been. Toen dat na behandeling bij een fysiotherapeut niet overging, werd ik naar het ziekenhuis doorverwezen. Daar bleek al snel dat er allerminst sprake was van een blessure."

Nu Stevens vecht tegen de ziekte, is het gemis van zijn in 1996 overleden levenspartner Leen Jongewaard erg groot. "Ik mis hem ontzettend. Ik had zo graag willen vragen wat hij in mijn plaats had gedaan. In gedachten hoor ik hem zeggen: kop op! En dat is dan ook precies wat ik doe."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren