logo songteksten.net

Gestolen gitaren Tom Petty weer terecht

(Novum/AP) - Tom Petty and the Heartbreakers worden binnenkort herenigd met hun gestolen gitaren. De politie van Los Angeles heeft de vijf ontvreemde instrumenten teruggevonden en een 51-jarige verdachte aangehouden.

De verdachte uit Los Angeles werkt bij The Culver Studios, waar Tom Petty and the Heartbreakers oefenden voor een aanstaande tournee. De vijf gitaren verdwenen donderdag, waarop Petty en zijn band een beloning van 7500 dollar uitloofden voor de gouden tip.

De politie vond de instrumenten terug toen de verdachte een van de gitaren probeerde te verkopen. De 51-jarige vroeg 250 dollar voor het instrument, dat vele malen meer waard is. Een politiewoordvoerder schat de waarde van de vijf gitaren op honderdduizend dollar.

Wanneer Tom Petty and the Heartbreakers, die zich voorbereiden op een wereldtournee, de gitaren terugkrijgen, is niet bekend. Tijdens de toer doet de band, bekend van nummers als Mary Jane's Last Dance en Into the Great Wide Open, ook Nederland aan. De Amerikanen staan in juni in de Heineken Music Hall.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren