logo songteksten.net

Sinéad O'Connor vol vuur in Paradiso

(Novum) - Sinéad O'Connor stond dinsdagavond vol energie in Paradiso. De zangeres, die zich begin dit jaar nog liet opnemen in een psychiatrische kliniek, zat duidelijk beter in haar vel dan de vorige keer dat ze een concert gaf in de poptempel, in augustus.

De zichtbaar afgeslankte O'Connor maakte volop grapjes met haar band en het publiek en nam ook zichzelf regelmatig op de hak. "En ik ben E.T.", zei ze nadat ze haar bandleden had voorgesteld. De Ierse had haar bekende gemillimeterde kapsel weer terug en droeg in tegenstelling tot het vorige optreden geen bril. Ook had ze deze keer geen moeite met haar songteksten.

De 45-jarige zangeres begon haar concert met The Healing Room, van het album Faith and Courage uit 2000. Van haar nieuwe plaat How About I Be Me (And You Be You)?, die begin dit jaar uitkwam, kwamen ook verschillende nummers voorbij, waaronder The Wolf is Getting Married en Queen of Denmark.

O'Connor droeg twee liedjes op aan haar in 1985 overleden moeder, die dinsdag jarig zou zijn geweest. "Het zijn deprimerende nummers, maar ik voel me er niet depressief om", benadrukte ze, voor ze I Am Stretched on Your Grave en later de megahit Nothing Compares 2 U inzette.

Na bijna anderhalf uur verdween Sinéad van het podium, om vervolgens nog drie liedjes als toegift te zingen. Het laatste nummer was een slaapliedje dat ze van Ierse monniken leerde en a capella ten gehore bracht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren